Help je buren, word energiecoach!

Gepubliceerd op 28 november 2022 om 17:48

Foto: Kick Smeets

De landelijke overheid en l’escaut doen wat mogelijk is om je te helpen met een hoge energierekening. l’escaut wil nog meer doen. We willen onze huurders graag persoonlijk advies geven over wat zij thuis kunnen doen om energie te besparen. We zijn daarom op zoek naar energiecoaches! Wil jij ons helpen?

l’escaut gaat bewoners opleiden tot “energiecoach”. Het is vrijwilligerswerk. Een energiecoach gaat bij mensen thuis langs. De coach adviseert bewoners over wat zij zelf kunnen doen om energie te besparen. Bijvoorbeeld door de thermostaat lager te zetten of  korter te douchen. Maar ook door radiatorfolie of tochtstrips te plaatsen of led-lampen te gebruiken in plaats gewone lampen.

l’escaut helpt!

l’escaut zorgt voor de opleiding, de communicatie en de materialen die nodig zijn. We werken daarvoor samen met de gemeente Vlissingen, de Huurdersvereniging l’escaut (HVL), Orionis, klusbussen en zo nodig met andere partijen.

Meld je aan!
Wil jij energiecoach worden? En zo je buren helpen met advies en ondersteuning? Meld je dan aan! Stuur een mail naar energiecoach@lescaut.nl. Geef aan voor welke buurt of appartementencomplex je wilt werken. We nemen snel contact met je op.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.