Herstelwerkzaamheden flat Hogeweg

Vlissingen, 21 augustus 2020

Deze week is l’escaut samen met bouwbedrijf Joziasse gestart met intensieve herstelwerkzaamheden na de brand in de flat aan de Hogeweg. Na de brand is l’escaut direct aan de slag gegaan om te controleren of de woningen constructief veilig waren. Een deel van de bewoners kon terug naar hun woning. Een ander deel nog niet. De afgelopen week is in kaart gebracht welke werkzaamheden nodig zijn om de woningen weer volledig te herstellen. Door de kracht van de explosie zijn de muren van de rechterkant van de middelste portiek (portiek 2) en aan de linkerkant van de rechter portiek (portiek 3) een paar centimeter naar buiten gekomen. De constructie is veilig, maar we willen dit wel goed herstellen. Dat betekent dat de huidige voorgevel van dit gedeelte van de flat wordt vervangen. Zo voorkomen we op langere termijn scheuren in de muren.

Wat betekent dit voor de bewoners?

Vanwege de herstelwerkzaamheden kunnen de bewoners van de rechterkant van portiek 2 niet in hun woning blijven. Samen met hen hebben we passende oplossingen gevonden. Ook voor een deel van de bewoners van portiek 3, die nog niet waren teruggekeerd naar hun woning, betekent het dat ze pas terug kunnen als de nieuwe gevel gereed is. Dit duurt tot begin oktober. Naast de nieuwe voorgevel, worden uiteraard ook alle andere werkzaamheden om de woningen weer bewoonbaar te maken in die tijd meegenomen. Denk aan nieuwe voordeuren, kozijnen en schoonmaak- en schilderwerkzaamheden. Bewoners aan de rechterkant van portiek 3 kunnen begin september weer terug in hun woning. De bewoners aan de linkerkant van portiek 2 kunnen tijdens de werkzaamheden in hun woning blijven.

De werkzaamheden zorgen voor (geluids)overlast. Daarom bieden we ook aan de huurders die in hun woning kunnen blijven of eerder terug kunnen, een tijdelijke opvanglocatie. Bewoners kunnen daar overdag gebruik van maken. Zo zorgen we ervoor dat zij zo min mogelijk overlast ervaren van de werkzaamheden. 

Dit vind je misschien ook leuk...